Makaron z jaj przepiórczych Krajanka BIO 250g BARTOLINI
Opis
MAKARON (Z JAJ PRZEPIÓRCZYCH) KRAJANKA BIO 250 g - BARTOLINI (SIELSKA KLUSKA)
SKŁADNIKI:
semolina* (mąka z PSZENICY durum), JAJA przepiórcze świeże (5 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g UGOTOWANEGO PRODUKTU:
Wartość energetyczna: 771 kJ/182 kcal
Tłuszcz: 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 35,3 g
w tym cukry: 2,9 g
Błonnik: 1,8 g
Białko: 6,8 g
Sól: 0,01 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Przed spożyciem gotować we wrzącej osolonej wodzie przez 9-10 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).
INFORMACJA ALERGENNA:
Może zawierać gorczycę.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (max 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.
KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Polska
PRODUCENT: BARTOLINI