
Babka jajowata łuska 500g TARGROCH
Opis
BABKA JAJOWATA ŁUSKA 500 G TARGROCH
Babka jajowata występuje w basenie Morza Śródziemnego, w północnej Afryce oraz zachodniej Azji, jest uprawiana w Indiach i Pakistanie. W naturalnym środowisku znaleźć ją można w Hiszpanii i na Wyspach Kanaryjskich.
Babka jajowata łuska jest naturalnym źródłem:
Żelaza- który pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny
Zastosowanie: Babka jajowata spożywana jest w postaci nasion lub łupin razem z posiłkami lub napojami. Nie należy jej jeść w innej formie. Dodana do posiłków w postaci łusek lub nasion zagęszcza je, dlatego jest dobrym dodatkiem do zup i sosów. Łupiny babki jajowatej można podawać jako dodatek do jogurtu czy mleka, razem z płatkami i owocami.
Składniki: babka jajowata łuska
Informacja o alergenach: W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Wartość odżywcza produktu W 100 g W porcji 50 g %RWS* w 50 g Wartość energetyczna 1483 kJ/ 353 kcal 7342 kJ/177 kcal 9% Tłuszcz w tym nasycone 0 g 0 g 0 g 0 g 0 % 0 % Węglowodany w tym cukry 88 g 0 g 44 g 0 g 17% 0 % Błonnik 75 g 38 g - Białko 0 g 0 g 0 % Sól** 0,02 g 0,01g <1 % Witaminy i składniki mineralne W 100 g %RWS w 100 g W porcji 50 g Żelazo 1,95 mg 14% 0,98 mg
Możliwe naturalne odchylenia. **Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. *RWS- Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Przechowywanie: Przechowywać w miejscu suchym w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Masa netto: 500 g (zawiera 10 sugerowanych porcji)
Kraj pochodzenia: Indie
Producent:
Tar-Groch-Fil Sp.J.
Filipowice 161
32-840 Zakliczyn