Baton Liofilizowany Wiśniowy 10g FRUPP
Opis
Baton Liofilizowany Wiśniowy 10g FRUPP
FRUPP to pyszna i wartościowa przekąska, będąca bogatym źródłem błonnika oraz antyoksydantów. FRUPP to pierwszy dostępny na rynku baton ze świeżych owoców. Jest produkowany z wykorzystaniem liofilizacji – techniki bardzo bezpiecznej dla wartości odżywczych zawartych w owocach i warzywach. Baton jest bezglutenowy, bez dodatku konserwantów, tłuszczu i soli. Idealna przekąska na każda porę dnia! Produkty Frupp oznaczone są symbolem przekreślonego kłosa, który nadawany jest przez Europejski System Licencyjny. Program ten jest prowadzony przez Europejskie Zrzeszenie Stowarzyszeń Osób z Celiakią. Wyroby posiadające ten symbol, nie zawierają więcej niż 20 ppm glutenu (0,02 %) co potwierdzają badania w akredytowanym laboratorium.
SKŁAD PRODUKTU
Wiśnie (31%), zagęszczone soki owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy),fktoologosacharydy lub inulina, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny.
SPOSÓB UŻYCIA
Można spożywać go także jako dodatek do musli, jogurtu czy deserów oraz zrobić z niego smaczny koktajl owocowy. Rozpuszczony w wodzie i zamrożony świetnie smakuje jako lodowy sorbet.
Produkt może zawierać: mleko, soję, orzeszki ziemne i orzechy laskowe.
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna – 1408 kJ/ 335 kcal; tłuszcz – 1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g; węglowodany – 65 g, w tym cukry – 49 g; błonnik – 29 g; białko – 2,2 g; sól* – 0,03 g.
1 baton (10 g) stanowi jedną porcję. 1 baton to 34 kcal.
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Zawiera naturalnie występujące cukry.
Warunki przechowywania:
Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Spożyć bezpośrednio po otwarciu.
Masa netto: 10 g
Producent:
Celiko S.A.
ul. Św. Antoniego 71
61-359 Poznań