Budyń Truskawkowy Bezglutenowy BIO 40g AMYLON
Opis
Budyń Truskawkowy Bezglutenowy BIO 40g AMYLON
Produkt bezglutenowy. Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów mleka (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego). Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana*, suszone truskawki* (6%), sproszkowany burak czerwony*, naturalny aromat truskawkowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Certyfikat:
CZ-BIO-001, Rolnictwo UE / spoza UE
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać 350 ml szklanki. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawić do zagotowania.
Do 150 ml szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PRODUKTU PRZED PRZYGOTOWANIEM
Warość energetyczna - 386 kJ /91 kcal
Tłuszcz - 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,9 g
Węglowodany - 17 g
w tym cukry - 11 g
Białko - 2,9 g
Sól - 0,09 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem.
Masa netto: 40 g
Kraj producenta: Czechy
Producent:
Amylon a.s.
Švermova 117,
580 01 Havlíčkův Brod