Budyń waniliowy bezglutenowy BIO 40g AMYLON
Opis
BUDYŃ WANILIOWY (BEZGLUTENOWY) BIO 40 g - AMYLON
Produkt bezglutenowy. Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów mleka (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).
SKŁADNIKI:
skrobia kukurydziana*, mielona wanilia Bourbon* (1,5%), ekstrakt waniliowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Numer certyfikatu: CZ-BIO-001
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1.Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać 350ml.
2. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (40 g) i pozostawić do zagotowania.
3. Do 150 ml mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać.
4.Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, ciągle mieszając jeszcze przez chwilę do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego zużycia.
WARTOŚCI ODŻYWCZE W 100 g:
Wartość energetyczna | 1495 kJ / 352 kcal |
Tłuszcz | < 0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | < 0,1 g |
Węglowodany | 87 g |
w tym cukry | 0,8 g |
Białko | 0,9 g |
Sól | 0,02 g |
PRZECHOWYWANIE:
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed słońcem.
MASA NETTO: 40 g
KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Rolnictwo UE/ Spoza UE
PRODUCENT:
Amylon a.s.
Švermova 117,
580 01 Havlíčkův Brod,