
Cukier kokosowy 500g TARGROCH
Opis
CUKIER KOKOSOWY 500 G TARGROCH
Cukier kokosowy- uzyskiwany jest ze słodkiej wydzieliny palm kokosowych. Może być szeroko wykorzystywany w przemyśle spożywczym , do wypieków, wyrobów cukierniczych z powodzeniem zastępując cukier trzcinowy.
Jego charakterystyczny aromat i smak (podobny do karmelu) jest dużym atutem, pożądanym przez wielu jego zwolenników. Cukier kokosowy posiada niższy indeks glikemiczny niż inne rodzaje cukru, a obok oryginalnego smaku, zawiera także wiele cennych składników.
Składniki: cukier kokosowy
Informacja o alergenach: W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Wartość odżywcza produktu |
W 100 g |
W porcji 10 g |
%RWS* w 10 g |
Wartość energetyczna |
1620 kJ/386 kcal |
162 kJ/39 kcal |
2 % |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone
|
0,36 g 0,17 g
|
0,04 g 0,02 g
|
< 1% < 1%
|
Węglowodany - w tym cukry |
94,14 g 81,45 g |
9,41 g 8,15 g |
4% 9% |
Błonnik |
1,24 g |
0,12 g |
- |
Białko |
0,83 g |
0,08 g |
< 1% |
Sól** |
0,16 g |
0,02 g |
< 1% |
*RWS- Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Przechowywanie: Przechowywać w miejscu suchym w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Masa netto: 500 g (zawiera 50 sugerowanych porcji)
Kraj pochodzenia: Indonezja
Producent:
Tar-Groch-Fil Sp.J.
Filipowice 161
32-840 Zakliczyn