Fasolka kidney BIO 400g BIO PLANET
Opis
FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 400 g - BIO PLANET
OPIS PRODUKTU:
Ekologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Wyśmienicie nadaje się do wielu zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.
SKŁADNIKI:
fasolka kidney* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) Numer certyfikatu: PL-EKO-07-07904
INFORMACJA O ALERGENACH:
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Można dodać glony kombu (ułatwiają trawienie). Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania, ewentualnie można dodać sos sojowy.
WARTOŚCI ODŻYWCZE W 100 g:
Wartość energetyczna - 1170 kJ / 279 kcal
Tłuszcz - 0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g
Węglowodany - 29 g
w tym cukry - 2,2 g
Błonnik - 28 g
Białko - 26 g
Sól - 0,06 g
PRZECHOWYWANIE:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
MASA NETTO: 400 g
KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Kirgistan/Chiny*
* lub inny,w zależności od partii produktu
PRODUCENT:
Bio Planet Sp. z o.o.
Wilkowa Wieś 7
05 - 084 Leszno