Guma Guar BIO 200g BIO PLANET
Opis
Guma Guar BIO 200g BIO PLANET
Ekologiczna guma guar to naturalny zagęstnik uzyskiwany z bielma nasion rośliny z rodziny bobowatych - Cyamopsis tetragonolobus. Guma guar może być stosowana jako neutralny w smaku i zapachu zamiennik żelatyny. Charakteryzuje się dobrą rozpuszczalnością w wodzie, a także zagęszcza produkty bez konieczności ich podgrzewania. Dzięki swoim właściwościom stanowi idealny dodatek do sosów, dresingów, zup, dżemów czy deserów.
Składniki:
guma guar* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Certyfikat:
PL-EKO-07, Rolnictwo spoza UE
Sposób przygotowania:
należy rozpuścić 1 g gumy guar (1/4 łyżeczki) w 100 g zagęszczanego produktu.
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna | 843 kJ / 209 kcal |
Tłuszcz | 0,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 1,0 g |
w tym cukry | 0,9 g |
Błonnik | 88 g |
Białko | 5,7 g |
Sól | 0 g |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto: 200 g
Kraj pochodzenia: Indie*
* lub inny,w zależności od partii produktu
Producent:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno