Kawa z topinamburu BIO 200g DARY NATURY
Opis
Ekologiczna kawa Z TOPINAMBURU 200g Dary Natury
z dodatkiem korzenia mniszka
"kawa dla cukrzyków"
ŻYWNOŚĆ NASZYCH PRZODKÓW
Bulwy topinamburu zawierają inulinę, żelazo, potas, są również bogate w witaminę C i B1. Mają także bardzo niski indeks glikemiczny, a cechy te powodują, że produkty z topinamburu są doskonałym środkiem wspomagającym dla cukrzyków. Dodatek mniszka, który również często jest składnikiem mieszanek przeciw cukrzycowych, wzmacnia działanie topinamburu oraz powoduje, że nasz produkt działa pobudzająco oraz reguluje trawienie.
Kawa obok herbaty jest podstawowym napojem pitym na co dzień. W dawnych czasach w Europie nie znano pitej dziś kawy wykonanej z nasion kawowca. Do wyrobu napoju w charakterze kawy używano różnych dostępnych surowców.
Składniki: Prażone i mielone kłącze topinamburu* 60%, prażone i mielone korzenie mniszka lekarskiego* 37%, kardamon*, cynamon*, goździki* w różnych proporcjach.
Sposób użycia: Jedną czubatą łyżeczkę kawy w przeliczeniu na 1 szklankę wody, wsypać do naczynia i gotować około 2-3 minuty. Odstawić na 5-10 minut, przelać do filiżanek. Można dodać mleko lub śmietankę lub posłodzić według upodobań.
Certyfikat:
PL-EKO-01, Rolnictwo UE/spoza UE
Masa netto: 200g
Przechowywać w suchym miejscu.
Producent:
Mirosław Angielczyk
DARY NATURY
Koryciny 73,
17-315 Grodzisk