
Śliwka suszona 1kg TARGROCH

Opis
Śliwka suszona 1kg TARGROCH
UWAGA: produkt może zawierać pestki lub ich fragmenty
Śliwki suszone - produkt spożywczy z suszonych owoców śliwy , zaliczany do bakalii. Mogą być spożywane surowe lub przetworzone. Stanowią składnik wielu potraw w kuchni polskiej i innych kuchniach świata.
Śliwki suszone są naturalnym źródłem:
-
potasu- pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi
-
miedzi- która pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego
-
ryboflawiny (Wit.B2)- która pomaga w utrzymaniu prawidłowego stanu czerwonych krwinek.
Składniki: śliwki suszone bez pestek, substancja konserwująca E-202(sorbinian potasu)
Informacja o alergenach:
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Wartość odżywcza produktu | W 100 g | W porcji 50 g | %RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna | 1191 kJ / 282 kcal | 596 kJ / 141 kcal | 7% |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1,2 g 0,2 g |
0,6 g 0,1 g |
1 % 1 % |
Węglowodany - w tym cukry |
60 g 60 g |
30 g 30 g |
12 % 33 % |
Błonnik | 9,4 g | 4,7 g | - |
Białko | 3,5 g | 1,8 g | 4% |
Sól** | 0,03 g | 0,02 g | < 1 % |
Witaminy i składniki mineralne | W 100 g | %RWS* w 100 g | W porcji 50 g |
Ryboflawina (Witamina B2) | 0,36 mg | 26% | 0,18 mg |
Potas | 804 mg | 40% | 402 mg |
Miedź | 0,42 mg | 42% | 0,21 mg |
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
*RWS - Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Przechowywanie: Przechowywać w miejscu suchym w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Masa netto: 1000 g (zawiera około 20 sugerowanych porcji)
Kraj pochodzenia: Chile
Producent:
Tar-Groch-Fil Sp.J.
Filipowice 161
32-840 Zakliczyn