
Tapioka granulki 1kg TARGROCH

Opis
Tapioka granulki 1kg TARGROCH
Zastosowanie:
Zagęstnik do zup, składnik deserów.
Składniki:
skrobia manioku, woda
Informacje o alergenach:
Produkt może zawierać: gluten, orzeszki ziemne, soję, różne orzechy, sezam.
Sposób przygotowania:
Tapiokę wypłukać, namoczyć najlepiej w mleku ok. 20 minut. Następnie ugotować w tym samym płynie do miękkości (ok. 40 minut) na bardzo małym ogniu, cały czas mieszając.
Wartość odżywcza produktu | W 100 g | W porcji 50 g | %RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna | 1487 kJ / 354 kcal | 744 kJ / 177 kcal | 9% |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0 g 0 g |
0 g 0 g |
0 % 0 % |
Węglowodany - w tym cukry |
87,8 g 3,3 g |
43,9 g 1,65 g |
17 % 2 % |
Błonnik | 0,9 g | 0,45 g | - |
Białko | 0,2 g | 0,1 g | < 1% |
Sól** | 0,003 g | 0,002 g | <1% |
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
*RWS - Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Masa netto: 1000 g (20 sugerowanych porcji)
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Producent:
TAR-GROCH-FIL Sp. J.
Filipowice 161
32-840 Zakliczyn