ŁUSKI BABKI JAJOWATEJ BIO 100g BIO PLANET
Opis
ŁUSKI BABKI JAJOWATEJ BIO 100g BIO PLANET
Ekologiczne łuski babki jajowatej są wartościowe z uwagi na bardzo wysoką zawartość błonnika. W obecności wody uwalniają śluz i tworzą żel ułatwiający przesuwanie treści zalegających w jelitach. Łuski można spożywać w postaci napoju, zalane wodą, mlekiem lub sokiem owocowym. Mogą stanowić także dodatek do pieczywa lub zagęszczacz do zup i sosów. Łuski babki jajowatej polecamy szczególnie w połączeniu z nasionami babki płesznik w proporcji 20% łusek i 80% nasion, w postaci tzw. błonnika witalnego.
SKŁADNIKI:
ŁUSKI BABKI JAJOWATEJ* (Plantago ovata) 100%
*certyfikowany składnik ekologiczny
Nr certyfikatu:
PL-EKO-07 Rolnictwo spoza UE
ZALECANE SPOŻYCIE Należy spożywać nie więcej niż 5 łyżeczek dziennie i zachować ostrożność w podawaniu dzieciom. Podczas spożywania łusek zalecane jest picie dużej ilości płynów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna 802 kJ / 192 kcal
Tłuszcz - 0,6 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g
Węglowodany - 1,7 g
w tym cukry - 0,2 g
Błonnik - 85 g
Białko - 2,4 g
Sól - 0,02 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
PRODUKT:
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- WEGETARIAŃSKI
- WEGAŃSKI
Masa netto: 100 g
Kraj Producenta: Polska
Kraj pochodzenia składników: Indie
PRODUCENT:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7
05-084 Leszno