Ocet Jabłkowy Niefiltrowany BIO 750ml BEUTELSBACHE
Opis
Ocet jabłkowy niefiltrowany BIO.
-
Kwasowość: 5%
-
Niepasteryzowany
Dojrzałe jabłka zbierane są z gospodarstw biodynamicznych. Są one delikatnie tłoczone. Naturalny sok jabłkowy jest starannie przetwarzany i fermentowany do pysznego octu jabłkowego. Nie jest filtrowany i nie jest wykonany z koncentratu.
Ocet jabłkowy może być stosowany do:
-
dressingu sałatkowego
-
konserwowania ogórków, papryki, cebuli, ryb, mięsa, gruszek
-
orzeźwiającego napoju: 1 szklanka wody, 2 łyżeczki octu, miód
-
oczyszczanie twarzy: 2-3 łyżki octu, 1 litr wody
-
kąpiel: 100-200 ml octu na wannę
Składniki:
ocet jabłkowy niefiltrowany*
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
Certyfikat:
DE-ÖKO-007, Rolnictwo UE
Wartość odżywcza:
Wartość energetyczna
75 kJ / 18 kcal
Tłuszcz
0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,02 g
Węglowodany
0,4 g
w tym cukry
0,01 g
Białko
0,1 g
Sól
0,005 g
Zawiera naturalnie występujące cukry.
Naturalnie mętny. Przed otwarciem wstrząsnąć.
Pojemność: 750 ml
Producent:
Beutelsbacher Fruchtsaftkelterei GmbH
Birkelstraße 11
71384 Weinstadt