Agar-agar Naturalna substancja żelująca do żywności 100g TARGROCH
Opis
AGAR AGAR 100 G TARGROCH
Agar jest substancją żelującą, w 100% naturalną, bezpieczną, bezzapachową i bezsmakową. Stosowany jako naturalny zamiennik żelatyny.
Sposób użycia: Odmierzony agar wsypać do spodka lub kieliszka z niewielką ilością zimnej wody (najlepiej poniżej 20 st.C). Moczyć 10-15 minut. Zawartość wlać do przyrządzanej potrawy w momencie, kiedy zaczyna ona wrzeć. Mieszać często. Proszek powinien rozpuścić się całkowicie po maksymalnie 5 minutach.
Składniki: agar agar
Informacja o alergenach: W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Wartość odżywcza produktu |
W 100 g |
W porcji 5 g |
%RWS* w 5 g |
Wartość energetyczna |
1411 kJ/336 kcal |
71 kJ/17 kcal |
1% |
Tłuszcz w tym nasycone |
0,3 g 0,1 g |
< 0,10 g <0,01 g |
<1 % <1 % |
Węglowodany w tym cukry |
73,2 g 3 g |
3,66 g 0,15 g |
< 1% < 1% |
Błonnik |
7,7 g |
0,4 g |
- |
Białko |
6,2 g |
0,3 g |
1% |
Sól** |
0,26 g |
0,01 g |
< 1 % |
Możliwe naturalne odchylenia. **Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. *RWS- Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Przechowywanie: Przechowywać w miejscu suchym w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Masa netto: 100 g (zawiera 20 sugerowanych porcji)
Kraj pochodzenia: Hiszpania
Producent:
Tar-Groch-Fil Sp.J.
Filipowice 161
32-840 Zakliczyn