Budyń Morelowy Bezglutenowy BIO 40g AMYLON
Opis
Budyń Morelowy Bezglutenowy BIO 40g AMYLON
Produkt bezglutenowy.
Składniki:
skrobia kukurydziana*, suszona morele* (8%), sproszkowany burak czerwony*, naturalny aromat (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Certyfikat:
CZ-BIO-001, Rolnictwo UE / spoza UE
Sposób przygotowania:
Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać 350 ml do garnka, dodać 1 łyżkę cukru (20 g) i pozostawić do zagotowania.
Do pozostałego mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać.
Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.
Budyń można przygotować również na napoju sojowym, czy owsianym. Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.
Wartość odżywcza w 100 g produktu gotowego, przygotowanego zgodnie z podanym na opakowaniu sposobem przygotowania:
Wartość energetyczna | 386 kJ / 91 kcal |
Tłuszcz | 1,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9 g |
Węglowodany | 17 g |
w tym cukry | 11 g |
Białko | 2,9 g |
Sól | 0,09 g |
Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem
Masa netto: 40 g
Kraj producenta: Czechy
Producent:
Amylon a.s.
Švermova 117,
580 01 Havlíčkův Brod