Galaretka cytrynowa bezglutenowa 14G CELIKO
Opis
GALARETKA BEZ CUKRU O SMAKU CYTRYNOWYM BEZGLUTENOWA 14 g - CELIKO
OPIS:
Galaretka bez cukru Celiko jest przeznaczona dla osób stosujących dietę niskocukrową, dbających o linię i używających słodzików zamiast cukru. Stosując ją samodzielnie możesz kształtować smak i kaloryczność swojego deseru.
Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji galaretki po ok. 130 g.
SKŁADNIKI:
żelatyna wieprzowa, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, sok cytrynowy w proszku 1 % (maltodekstryna, zagęszczony sok cytrynowy, olejek cytrynowy, koncentrat owocowy), aromat, barwnik: kurkumina.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna: 1430 kJ/309 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 1,5 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 76 g
Sól: 0,22 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Zawartość opakowania wsypać do 1/2 l przegotowanej, gorącej wody (nie gotować).
2. Dokładnie wymieszać, aż do rozpuszczenia i wystudzić. Według uznania można dodać do galaretki słodzik lub cukier (około 3-4 łyżki).
3. Wlać do naczynia i wstawić do lodówki, aby galaretka stężała. W czasie upałów należy użyć mniej wody, ok. 400 ml.
UWAGA:
Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa spowodują, że galaretka nie stężeje.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
PRODUCENT:
Celiko SA ul.
Św. Antoniego 71,
61-359 Poznań