Mąka z tapioki (skrobia z manioku) 1kg TARGROCH
Opis
Mąka z tapioki (skrobia z manioku) 1kg TARGROCH
Mąka z tapioki doskonale nadaje się do wypieku chleba, ciast, ciasteczek domowych czy placków. Można nią też zagęszczać sosy, zupy, a także słodkie przysmaki, jak kisiele, puddingi. Jest lekkostrawna i pożywna, nie zawiera glutenu i jest hipoalergiczna.
Składniki:
Skrobia z bulwy manioku
Informacje o alergenach:
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Wartość odżywcza produktu | W 100 g | W porcji 50 g | %RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna | 1524 kJ / 364 kcal | 762 kJ / 182 kcal | 9,00% |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,1 g 0 g |
0,05 g 0 g |
< 1 % 0 % |
Węglowodany - w tym cukry |
91 g 0 g |
45,5 g 0 g |
18 % 0 % |
Błonnik | 0 g | 0 g | - |
Białko | 0,1 g | 0,05 g | < 1 % |
Sól** | 0,1 g | 0,05 g | < 1 % |
Możliwe naturalne odchylenia.
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
*RWS - Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Masa netto: 1000 g
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Producent:
TAR-GROCH-FIL Sp. J.
Filipowice 161
32-840 Zakliczyn