
Migdały naturalne Jasne 500g TARGROCH
Opis
Migdały naturalne Jasne 500g TARGROCH
Migdały mają szerokie zastosowanie. Sprawdzą się jako idealny dodatek do owsianek, musli, wypieków (np. makowca, sernika), deserów (np. lodów, naleśników), ale również jako dodatek do dań obiadowych.
*wysoka zawartość błonnika pokarmowego
Zastosowanie:
Migdały stanowią doskonały dodatek do ciast, tortów, placków, ciasteczek, babek i lodów. Ponadto do sałatek owocowych, potrawek, farszy, dań z makaronu oraz ryb i mięs. Migdały w płatkach mogą służyć do dekoracji i zdobienia wyrobów cukierniczych. Z mielonych migdałów wyrabia się marcepan, pastę migdałową oraz zagęszcza się zupy, sosy oraz kremy.
Skład: migdały 100%
Informacja o alergenach:
Produkt jest alergenem. W zakładzie pakowane są również: sezam, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Wartość odżywcza produktu | W 100 g | W porcji 50 g | %RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna | 2556kJ/ 621 kcal |
1283 kJ/ 311 kcal | 16% |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
52 g 4,7 g |
26 g 2,37 g |
37% 12 % |
Węglowodany - w tym cukry |
7,6 g 4,9 g |
3,8 g 2,45 g |
1% 3 % |
Błonnik | 12,9 g | 6,45 g | - |
Białko | 24,1 g | 12,05 g | 24% |
Sól | 0,04 g | 0,02 g | <1 % |
Możliwe naturalne odchylenia. Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
*RWS- Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal)
Przechowywanie: przechowywać w miejscu suchym w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Masa netto: 500 g (zawiera 10 sugerowanych porcji)
Kraj pochodzenia: USA
Producent:
Tar-Groch-Fil Sp.J.
Filipowice 161
32-840 Zakliczyn