Sól himalajska mocno różowa gruba jodowana 1kg TARGROCH
Opis
SÓL HIMALAJSKA GRUBOZIARNISTA JODOWANA 1 KG TARGROCH
Zastosowanie: Sól to podstawowy produkt stosowany w kuchni, doprawiamy nią przyprawy, ale jest jeszcze wiele innych jej zastosowań dzięki, którym nasze gotowanie będzie o wiele szybsze, prostsze i smaczniejsze, oto co może zdziałać szczypta soli:
- dodana do jajek podczas gotowania zapobiega pękaniu skorupek;
- dodana do mleka przedłuża jego świeżość;
- mielona kawa będzie bardziej aromatyczna po dodaniu odrobiny soli;
- dodana do piany z białek przyspiesza jej ubijanie;
- dodana do kompotu z jabłek, przyspiesza ich gotowanie i podnosi walory smakowe;
- podnosi walory smakowe owoców cytrusowych;
- dodana do kompotu z rabarbaru odkwasza jego smak, przez co można dodać mniej cukru;
- podkreśla smak czekolady w tortach i ciastach;
- wysypana na patelnię teflonową i podgrzana pozwala smażyć mięso i jajka bez dodatku tłuszczu
Składniki: sól himalajska różowa kamienna gruba, substancja wzbogacająca (jodan potasu)
Informacja o alergenach: W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Wartość odżywcza produktu |
W 100 g |
W porcji 10 g |
%RWS* w 10 g |
Wartość energetyczna |
0 kJ/ 0 kcal |
0 kJ/ 0 kcal |
- |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone
|
0 g 0 g
|
0 g 0 g
|
- -
|
Węglowodany - w tym cukry |
0 g 0 g |
0 g 0 g |
- - |
Błonnik |
0 g |
0 g |
- |
Białko |
0 g |
0 g |
- |
Sól |
98,7 g |
9,87 g |
164,5 % |
*RWS- Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Przechowywanie: Przechowywać w miejscu suchym w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Masa netto: 1000 g (zawiera około 100 sugerowanych porcji)
Kraj pochodzenia: Pakistan
Producent:
Tar-Groch-Fil Sp.J.
Filipowice 161
32-840 Zakliczyn