Fasolka mung BIO 400g BIO PLANET
Opis
FASOLKA MUNG BIO 400 g - BIO PLANET
OPIS PRODUKTU:
Ekologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, jest doskonałym źródłem białka roślinnego.
SKŁADNIKI:
fasolka mung* 100% (*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli). Numer certyfikatu: PL-EKO-07-07904
INFORMACJA O ALERGENACH:
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Wartość energetyczna - 1332 kJ / 316 kcal
Tłuszcz - 1,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
Węglowodany - 44 g, w tym cukry - 6,6 g
Błonnik - 16 g
Białko - 24 g
Sól - 0,04 g
PRZECHOWYWANIE:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
MASA NETTO: 400 g
KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Chiny*
* lub inny,w zależności od partii produktu
PRODUCENT:
Bio Planet Sp. z o.o.
Wilkowa Wieś 7
05 - 084 Leszno